У Польщі за запитом Росії затримано одного з лідерів УНА-УНСО Ігоря Мазура

Дата: 09.11.2019
Автор:

Про це повідомив у Фейсбуці колишній народний депутат України, у минулому член УНА-УНСО Ігор Мосійчук.

“Щойно мені підтвердили, що на території Польщі, а саме в Варшаві за запитом РФ затримано учасника нашої національно-визвольної війни на Сході, відомого активіста Ігоря Мазура «Тополю»!” – написав Мосійчук.

Як уточнила громадська діячка Олена Терещенко, Мазура затримали о 8-й годині ранку суботи, 9 листопада.

“Сьогодні о восьмій ранку за запитом Росії через Інтерпол польськими прикордонниками затриманий герой декількох війн, наш друг Ігор Мазур (Тополя), який мав відвідати офіційний захід за запрошенням (!!!) польської сторони!” – написала Терещенко.

Вона також повідомила, що в понеділок, 11 листопада, у місті Холм має відбутися суд, і закликала дипломатів, ЗМІ та народних депутатів не допустити осудження та видачу Мазура Росії.

Інші користувачі соцмереж, зокрема Назар Приходько, з посиланням на дружину Тополі та свої джерела у Польщі повідомляють, Мазур їхав на конференцію на запрошення віцемаршалка Сейму Польщі.

Як відомо, історик за освітою (випускник Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького) Ігор Мазур у 2014 році був керівником “Правого сектора” Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції Гідності. З травня 2014 року — в зоні АТО.

З квітня 2015 року — офіцер Збройних сил України, командир роти, заступник начальника штабу розвідувального батальйону в секторі “М”.

Із листопада 2016 року після демобілізації став заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира УНСО.

Із червня 2017 року — голова громадської організації “Межимор’я”, що пропагує співпрацю держав Балто-Чорноморського регіону (Україна, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Грузія).

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру