Нацбанк України ввів у обіг монету із зображенням, що має “примирити воїнів, які віддали життя за Україну” в часі Другої світової війни

Дата: 24.10.2019
Автор:

Національний банк України із 22 жовтня 2019 року ввів у обіг пам’ятну монету, присвячену вшануванню героїчного подвигу українського народу у Другій світовій війні.

 Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу НБУ.

 “Присвячена (пам’ятна монета – ред.) вшануванню героїчного подвигу українського народу у Другій світовій війні, звільненню України від нацистських окупантів восени 1944 року, пам’яті та примиренню воїнів, які віддали життя за Україну”, – йдеться в повідомленні.

Монета з нейзильберу “75 років визволення України” вводиться в обіг із 22 жовтня 2019 року номіналом 5 гривень та тиражем 40 тисяч штук.

На аверсі монети “75 років визволення України” розміщено: малий Державний Герб України, праворуч від якого вертикальні написи: УКРАЇНА та рік карбування монети 2019; на дзеркальному тлі композицію, що символізує боротьбу за визволення Батьківщини – стилізовані зображення: літака (угорі), абриси воїнів-захисників (один з них – у кашкеті-”мазепинці” українського повстанця, а інший – у сталевому армійському шоломі), стрілецьку зброю, танк; унизу на тлі пагорбів номінал – 5 ГРИВЕНЬ; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (ліворуч на дзеркальному тлі).

На реверсі монети розміщено: праворуч – стилізовані червоні пелюстки маку пам’яті (за мотивами символу пам’яті жертв війни автора С. Мішакіна), у центрі яких написи 1944 – 2019; ліворуч на рельєфному тлі – профіль чоловіка (дзеркальний), який тримає на руках дитину з лавровою гілкою.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру