Генсек НАТО Єнс Столтенберг і Рада Альянсу прибудуть в Україну вже наступного тижня

Дата: 22.10.2019
Автор:

Голова Представництва Організації Північноатлантичного договору (НАТО) в Україні, директор Офісу зв’язку НАТО в Україні Александер Вінніков заявив, що в Альянсі прагнуть поглибити діалог з новою українською владою.

Про це він казав під час виступу на дискусійній панелі “Україна-НАТО: що на столі переговорів?”, повідомляє УНІАН

За його словами, наступного тижня, 30-31 жовтня, Україну відвідає Північноатлантична рада НАТО на чолі з Генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом. “Очевидно, що головна мета візиту полягатиме у надсиланні твердого сигналу підтримки для суверенітету і територіальної цілісності України, з особливою увагою на Чорному морі, і також у підтримці процесу реформ”, – сказав Вінніков.

В рамках візиту Північноатлантична рада НАТО перебуватиме в Одесі та Києві, і зокрема в Одесі відбуватимуться спільні заходи з Військово-морськими силами України та Національним університетом «Одеська морська академія». Також у порт Одеси зайде група кораблів Альянсу. За словами Віннікова, це стане сигналом підтримки для України та її навігаційних прав у її територіальних водах. При цьому голова Представництва НАТО сказав, що найбільш головним елементом візиту стане розвиток взаємодії з новою українською владою.

“Очевидно, що виборці висловилися на користь змін в Україні, і Альянс вже встановив дуже позитивний діалог (з українською владою), і ми прагнутимемо поглибити його з новим президентом України, новим урядом, і звичайно новим парламентом”, – заявив Вінніков. Також він сказав, що в рамках візиту відбудеться офіційна сесія Комісії Україна-НАТО за участі президента України Володимира Зеленського. Зокрема, у центрі уваги перебуватиме стан реалізації реформ в Україні.

“Особливо, члени НАТО і Україна підведуть підсумки втілення комплексного пакету допомоги”, – сказав Вінніков. Крім того, одним з головних питань порядку денного буде ситуація з безпекою в Україні – як на сході країни, так і в окупованому Криму. Вінніков запевнив, що Альянс не визнає і не визнаватиме окупацію Криму Росією. Окремо Північноатлантична рада НАТО в Україні проведе зустрічі з представниками громадянського суспільства щодо ряду питань, і в тому числі щодо ситуації з кримськими татарами в Криму, гендерної рівності у секторі оборони і безпеки.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру