Комедійно-пригодницький серіал про козаків “Абсолютно брехлива історія” знімається у Пирогово, на Хортиці і в каньйоні на Черкащині

Дата: 17.10.2019
Автор:

Телеканал ICTV і IQ Production за підтримки Міністерства культури України працюють над зйомками нового пригодницького серіалу про українських козаків. “Абсолютно брехлива історія” – це 12-серійна комедійна авантюра з вигаданими персонажами і подіями. Аби передати життя українців другої половини 16 століття, було прийнято рішення знімати у столичному Пирогові – музеї національної архітектури і побуту, а також у Запоріжжі, на острові Хортиця та серед скель Буцького каньйону на Черкащині. 

“Знай.uа” побував на знімальному майданчику у Пирогові і дізнався всі подробиці про новий телесеріал, який обіцяє вразити не тільки незвичайним сюжетом, грою акторів, але і якісним зображенням – знімають на техніку з анаморфотной оптикою, яка зазвичай використовується для повнометражних фільмів.

У головних ролях – Юрій Дяк, Андрій Ісаєнко, Остап Ступка, Ігор Портянко та інші. У режисерському кріслі – Олександр Березань (“Давай танцюй”, “Шляхетні волоцюги”). Оператор-постановник – Сергій Ревуцький, художник-постановник – Олександр Батенев, художник з костюмів – Антоніна Белінська, художник з гриму – Ліліана Хома. Всі вони раніше працювали над костюмованою драмою каналу СТБ “Кріпосна”. Як розповіла продюсер серіалу Оксана Іванюк, всього знімальна група – близько 80 осіб. “У нас у кожному з департаментів зібрані найкращі фахівці”, – додав креативний продюсер Олег Зборовський.

Історія про дружбу, магію та одне відірване вухо

Сюжет серіалу будується навколо персонажа по імені Іван (Юрій Дяк). Головний герой краде у московського царя дуже важливу і, як пізніше з’ясовується, магічну коштовність (сережку), щоб викупити з турецького полону свою матір. Виявляється, цей скарб є запорукою непереможності московської влади. Іванові не вдається вберегти сережку – вона потрапляє у Запорізьку Січ до козаків, а саме – у вухо Кошового (Остап Ступка). А забрати сережку у козаків – завдання складніше, ніж обдурити царя. Головний герой знайомиться з чесним і принциповим козаком Назаром (Андрій Ісаєнко), і починається історія, яка повна пригод, гумору, кривавих битв, авантюр і, звичайно ж, великого кохання.

До речі, головна жіноча роль у серіалі дісталася актрисі Мілі Сивацькій. Вона зіграє Мар’яну – прекрасну дівчину, яка опиниться в складному любовному трикутнику.

“Пірати Карибського моря” на український лад

“Наш проект недарма називається “Абсолютно брехлива історія” – ми за основу взяли південну Україну в кінці 16-го століття. Ми намагаємося максимально дотримуватися всіх достовірних фактів стосовно зброї козаків, їхнього побуту, їжі. Щоб мінімізувати і не відволікати наших глядачів від критики, дозволити їм максимально насолоджуватися пригодницькою комедією, ми вирішили не прив’язуватися ні до однієї історичної особистості і ні до однієї історичної події, які були в ті часи”, – поділився подробицями Олег Зборовський.

“Ідея народилася абсолютно спонтанно з думки: що б хотілося зробити і зняти для себе? – розповів Зборовський. – Оскільки я народився в Бердянську Запорізької області, тема козацтва мені дуже близька. Козаки – це просто герої мого дитинства. Ми грали у дворах у запорозьких козаків з хлопцями. І ми вирішили, давай спробуємо про козаків. Але тільки це не естрадна версія козаків, які в червоних шароварах і вишиванках, що в принципі було, а окрема історія. Життя вирішили показати максимально достовірно і чесно, як це виглядало тоді”.

Креативний продюсер повідомив, що при створенні сценарію відштовхувалися від знаменитої американської франшизи “Пірати Карибського моря”.

“Ми брали за референс за подачею, за темпоритмом, за пригодами і за подачею інформації – “Пірати Карибського моря”. Ми сподіваємося зберегти цей сеттінг і в музичних композиціях”, – пояснив Зборовський.

За його словами, глядачі побачать історичний екшн з елементами комедії – захоплююче та інтригуюче кіно.

Бюджет серіалу

Для серіалу пошиті 160 унікальних комплектів одягу. Актори пройшли уроки верхової їзди, боїв на шаблях. Глядачі поринуть у світ українського села 16-17 століть, побачать справжніх козаків, їхній побут.

Як повідомила продюсер Оксана Іванюк, “Абсолютно брехлива історія” брала участь в конкурсі Міністерства культури, тому 50% бюджету – це державні кошти, а інші 50% – телеканал ICTV.

Загальна сума бюджету – близько 33 млн грн (з них – 16 млн від Мінкульту).

На зйомках задіяна і піротехніка, і гурт Kozak System

“У нас будуть специфічні гармати, які використовували тільки козаки – вони модернізували їх під свої потреби. Будуть постріли з гармат. І зроблю невеликий спойлер – у нас буде політ на літальному апараті, прототип якого був створений у 16 столітті турецьким вченим – якраз це наш час. Ми постараємося відтворити і політати”, – поділився Олег Зборовський.

Він розкрив ще одну цікаву деталь: “Оскільки ми брали за основу “Піратів Карибського моря”, у нас є чудовий персонаж Характерник, які були в той час на Січі. Ось я думаю, що він сподобається всім! Козаки-характерники – це містичні командири запорізького війська, яким присвоювали магічні здібності. Вважалося, що вони могли пройти річку сухими, зробити оберіг навколо себе і ворожа армія проїде повз них, прийнявши їх за дерева. У нас буде такий персонаж”.

Українські музиканти Kozak System ідеально вписалися у колорит того часу. Іван Леньо, Володимир Шерстюк, Олександр Дем’яненко, Сергій Соловій та Сергій Борисенко зіграли артистів місцевого бенду. Крім цього, в серіалі будуть звучати і пісні фольк-рок-гурту. Додатково вони пишуть саунд для головних героя і героїні. Як розповів “Знай.uа” Володимир Шерстюк, це не перша робота Kozak System у кіно – раніше вони працювали над серіалом “Останній москаль”, повністю написали музику для нього. Але як актори – вперше! Їх одягли, загримували, дали в руки старовинні музичні інструменти.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру