Слідом за американським ракетним есмінцем до Одеси прибудуть три мінні тральщики НАТО

Дата: 16.10.2019
Автор:

Під час візиту до Одеси Північноатлантичної Ради НАТО наприкінці жовтня, до порту міста зайдуть три мінних тральщики країн альянсу, повідомляють Патріоти України.

Інформацію щодо цього оголосив на брифінгу у Києві віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба.

“Що стосується НАТО: насамперед можу сказати всім, хто розганяє сигнали про те, що цей уряд згортає євроатлантичну інтеграцію – не дочекаєтесь. Ніхто нічого не згортає. Більш того, у нас надзвичайно висока динаміка діалогу з Північноатлантичним альянсом”, – сказав Кулеба.

Він нагадав, що Президент України Володимир Зеленський зустрічався з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом в Нью-Йорку під час Генассамблеї ООН.

- Ми зараз в активній фазі готуємо візит Північноатлантичної Ради НАТО до України. Це буде унікальний візит, він складатиметься з двох днів. Перший день проведуть наші колеги з НАТО в Одесі. Під цей візит в порт Одеси зайдуть три мінних тральники країн НАТО. Візит до Одеси не є випадковим – це політичний сигнал підтримки ВМС України і сигнал про ту велику увагу, яку приділяє Альянс ситуації в Чорному Морі, – додав віце-прем’єр.

Він зазначив, що другий день Рада проведе в Києві.

“Буде зустріч з Президентом, будуть зустрічі у Верховній Раді. Ми також проведемо засідання комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України. Зазвичай на цьому засіданні головує віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, наразі це я, але ми вирішили пожвавити формат і участь у засіданні візьме заступник генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки”, – зазначив він.

Стосовно кораблів, мова йде про кораблі 2-ї постійної протимінної групи НАТО (англ. Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 – SNMCMG2).

2-га постійна протимінна група НАТО – це одна з морських груп швидкого реагування НАТО. Завдання групи — пошук, виявлення та знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження. Група безпосередньо підпорядкована Об’єднаному командуванню НАТО у Неаполі в Італії.

Нагадаємо, 13 жовтня до Одеси вже прибув ракетний есмінець ВМС США «Портер», за котрим безуспішно гнався російський флот. “Портер” – 28-й корабель класу “Арлі Бьорк” (Arleigh Burke) ВМС США. Основне озброєння есмінця – 90 ракетних пускових установок, есмінець здатний нести ракети SM-3, призначені для боротьби з балістичними ракетами і космічними супутниками на навколоземній орбіті…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру