Православна Церква України має вже 7000 парафій і 77 монастирів

Дата: 13.10.2019
Автор:

Напередодні Свята Покрови Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відкрив новозбудований храм у Червоній Слободі поблизу Черкас та констатував постійне зростання числа парафій Православної Церкви України, яких по всій державі – вже сім тисяч.

Зокрема, Митрополит Епіфаній підкреслив: “Не минуло й року, як Наша Церква отримала довгоочікуваний Синодальний Патріарший Томос про автокефалію і стала однією з 15 помісних автокефальних Православних Церков світу, вийшовши таким чином на новий, без сумніву, епохальний етап свого розвитку. Я щиро вдячний Богові за те, що Він сподобив нас із вами такого дорогоцінного дару, за те, що ми всі сьогодні є співтворцями нашої новітньої історії, не лише церковної, а загалом – державної, історії нашого народу, який тепер має і духовну незалежність.

Коротко про те, що ми є, у цифрах станом на жовтень 2019 року: 7 000 парафій, 77 монастирів, 47 єпархій – це Православна Церква України сьогодні!

Із 58 архієреїв, які несуть служіння в ПЦУ, – 46 правлячих, 8 вікарних, 4 титулярних. Також 3 архієреї перебуває на спокої.

Наша Церква – відкрита і сучасна Церква, яка об’єднує всю Україну: із заходу на схід, із півдня на північ. Великим Божим даром є те, що ми можемо спільно розділити радість святкувань та вагомих річниць українського православ’я, а також створювати нові сторінки історії вже незалежної помісної церковної родини разом!”

Новозбудований храм ПЦУ у Червоній Слободі на Черкащині

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру