ФСБ втратила агента: завербований російською спецслужбою здався працівникам СБУ

Дата: 08.10.2019
Автор:

Працівники російської спецслужби завербували чоловіка за допомогою шантажу.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

«Контррозвідники СБУ продовжують викривати спроби вербування українців спецслужбами РФ для здійснення розвідувально-підривної діяльності на шкоду державній безпеці України», – йдеться у повідомленні.

Оперативники з’ясували, що у травні 2019 року, під час перетину державного кордону на КПП «Новоазовськ», мешканця Хмельницької області затримали представники прикордонної служби ФСБ РФ.

Погрожуючи кримінальним переслідуванням за надуманим правопорушенням, представники іноземної спецслужби змусили нашого співвітчизника погодитися на конфіденційне співробітництво.

Чоловік під тиском підписав згоду на співпрацю з ФСБ РФ, отримав псевдонім та інструкції. Зв’язок з куратором він мав підтримувати через телефонний додаток. Йому наказали збирати персональну та службову інформацію про співробітників Управління СБУ у Хмельницькій області та місцях дислокації військових об’єктів у регіоні.

Однак, повернувшись додому, він проігнорував поставлені ФСБ завдання, звернувся до СБУ і детально розповів про всі обставини свого вербування та отриманих завданнях.

Хмельницький міськрайонний суд врахував те, що громадянин України не виконав злочинного завдання іноземної спецслужби, добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними, і звільнив його від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

В СБУ нагадали, що до поля зору спецслужб РФ може потрапити будь-який українець і закликали громадян утримуватися від поїздок до країни-агресора.

Нагадаємо, раніше у Днепропетровскій області СБУ нейтралізувала агента ФСБ, який займався підривною роботою проти України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру