В умовах, наближених до бойових, ЗСУ вперше застосує автоматизовані мобільні командні пункти “Ореанда”

Дата: 07.10.2019
Автор:
Підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ в умовах, максимально наближених до бойових, вперше, після надходження його на озброєння, застосують сучасну вітчизняну АСУ “Ореанда”, яка має на порядок покращити управління, зокрема бойовою авіацією ЗСУ .

Про це розповів АрміяInform начальник зенітних ракетних військ Командування Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Юрій Ставський, зазначають Патріоти України.

За його словами, випробування Ореанди відбудеться на підсумкових тактичних навчаннях сил ППО з бойовою стрільбою, які наразі розпочалися у Повітряних Силах.

Головною особливістю цьогорічних навчань є те, що наші підрозділи застосовуватимуть сучасний автоматизований мобільний командний пункт “Ореанда”, – повідомив Юрій Ставський .

8 перших АСУ Ореанда-ПС, що розроблені та виготовлені вітчизняним підприємством ТОВ НВП Аеротехніка МЛТ , були передані ЗСУ 21 грудня 2018 року. Загалом планується постачання 20 таких комплексів.

Це перше застосування Ореанди зенітним ракетним полком в умовах, максимально наближених до бойових, після надходження його на озброєння. До цього Ореанда пройшла успішні заводські випробування та показала свою ефективність на подібних навчаннях минулих років, – додав він.

Крім того, фахівці ЗРВ візьмуть участь у випробуваннях нового озброєння та здійснять контрольно-льотні випробування зенітних керованих ракет у рамках науково-дослідних робіт.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру