Українці здобули “срібло” і “бронзу” на чемпіонаті Ліги Європи з парашутної групової акробатики – відзначилися і військовослужбовці, і цивільні спортсмени

Дата: 26.09.2019
Автор:

Українська збірна парашутистів Збройних Сил України здобула «бронзу» серед четвірок на чемпіонаті Ліги Європи з парашутної групової акробатики, що днями завершився у Бельгії. У різних класах там змагалися 33 команди з 11 країн.

— Групова акробатика, — розповів виданню АрміяInform Анатолій Капустін, член команди Повітряних Сил із парашутних видів спорту, — схожа на синхронне плавання. Кожна людина має опинитися у визначений час у визначеному місці. Якщо хтось схибив бодай на метр, фігура не складеться. Тож згуртованість команди, що досягається завдяки постійним тренуванням, тут на першому місці.

Під час стрибка команда із 4 учасників, п’ятий — це оператор, який фіксує зверху виконання всіх фігур, має 35 секунд, щоб вибудувати найбільшу кількість фігур. Фігура зараховується, коли спортсмени роблять захват. Тому, до речі, парашутисти і виступають у білих рукавичках, аби було чітко видно, виконано захват чи ні. Виграють ті, хто вибудував найбільшу кількість фігур.

Варто додати, що другу сходинку п’єдесталу на чемпіонаті Ліги Європи також посіла команда з України, що представляла цивільні спортивні клуби. Обійшли українців, які отримали “срібло” чемпіонату, лише італійці, троє з яких є чемпіонами світу.

Як зауважує начальник команди Повітряних Сил з парашутних видів спорту полковник Сергій Казаков, участь у подібних змаганнях не тільки підвищує імідж держави на міжнародній арені. Будь-яка розвинута країна має свою військову збірну, і українці жодного разу на чемпіонатах світу з парашутних видів спорту за програмою CISM не залишалися без призових місць. Це підвищує і рівень членів команди, що постійно передають свій досвід особовому складу рятувальних парашутних десантних груп спеціального призначення, фахівцям ПР і ПДС та спеціальних груп загону «Альфа».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру