Фільм «Громадянин Джонс» отримав польську кінопремію «Золоті леви»

Дата: 23.09.2019
Автор:

Стрічка польської режисерки Агнєшки Голланд отримала головну нагороду 44 Фестивалю польських художніх фільмів у Ґдині. У Головному конкурсі за нагороду боролося 19 художніх кінострічок.

Про це повідомляє Історична Правда.

У фільмі польської режисер розповідається історію валлійського репортера Гарета Джонса, який вперше в західній пресі під власним ім’ям заявив про український Голодомор.

1933 рік. Журналіст та радник британського прем’єр-міністра приїжджає до Москви, щоб взяти інтерв’ю у Сталіна. Там він знайомиться з Адою Брукс і жінка відкриває йому очі на “радянську утопію”.

Ризикуючи життям, Джонс розпочинає власне розслідування, аби крок за кроком відкрити правду про найбільшу в історії трагедію українського народу.

Зйомки фільму “Громадянин Джонс” проходитили у Польщі, Україні та Великобританії. Свою прем’єру мав під час 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю . 9 вересня мережі з’явився його офіційний трейлер.

Назва в українському прокаті фільму – “Ціна правди”. Прем’єру стрічки в Україні запланована на 28 листопада цього року року.

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру