За кордоном, на базі провідної світової академії безпеки встановлено пам’ятний знак на честь полковника з Черкас

Дата: 08.09.2019
Автор:

Фото з-за меж західного кордону України (база ESA в Польщі)... На пам'ятному чорному хресті на стіні – фото черкащанина В'ячеслава Галви. Перед ним, схиливши коліно - очільники провідної європейської компанії European Security Academy (ESA), яка займається проведенням на вищому рівні спецнавчань сил безпеки, правоохоронних органів і військових.

Напередодні Дня військової розвідки, 7 вересня стало відомо про те, що за кордоном, у Польщі, встановлено пам’ятний знак на честь черкащанина В’ячеслава Галви (позивний “Кузьмич”), полковника української розвідки, інструктора підрозділів “Азов” і “Донбас”, загиблого у серпні 2014-го у секторі “М” – в Урзуфі на березі Азовського моря. 

Свіже фото з бази ESA. На стіні, окрім гасла "PRIDE, WE DIE FOR THE GLORY" (у вільному перекладі "ГОРДІ МОЖЛИВОСТІ ЗАГИНУТИ З ЧЕСТЮ"), під портретом Галви тепер є ще й величезний напис: ГЕРОЙ...

Втім, як повідомляє виданння “Козацький край”, журналістові Андрію Кравцю вдалося встановити: пам’ятний чорний хрест для бази ESA було  зроблено ще три роки тому – восени 2016-го. Просто військові міжнародного Центру з підготовки силовиків  робили це без «офіціозу» і запрошення делегацій…

Вшанування відбулися завдяки друзям загиблого черкащанина – фундатору European Security Academy (ESA) Анджею Брилю з Польщі та підполковнику Маркосу Вініціусу з Бразилії.

European Security Academy (ESA), де встановлено знак – провідна європейська компанія, яка займається проведенням на вищому рівні спецнавчань сил безпеки, правоохоронних органів і військових.

ESA, де так шанують черкащанина – один із найбільших тренувальних центрів за межами США. За оцінкою «Бі-бі-сі», яку цитує Discovery Channel, це “провідна світова академія безпеки”.

Фундатор European Security Academy Анджей Бриль (Польща) і підполковник Маркос Вініціус (Бразилія) - перед відправкою пам'ятного Хреста для встановлення у Центрі підготовки ESA

 

 

 

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру