На Донеччині поліції здався колишній бойовик, який 5 років переховувався

Дата: 29.08.2019
Автор:

На Донеччині поліцейським добровільно здався колишній бойовик.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

«В 2014 році учасник незаконних збройних формувань охороняв захоплену 5 терористами адмінбудівлю та чергував на блокпосту. Після п’ятирічного переховування екснайманець вирішив зізнатися у протизаконній діяльності і тим самим отримав гарантований законодавством шанс на нове життя», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в червні 2014 року 39-річний мешканець Костянтинівки піддався російській пропаганді та приєднався до терористів. Спочатку він чергував у захопленій адмінбудівлі міськвиконкому, а потім був направлений на блокпост, де перевіряв транспорт та громадян.

При цьому, коли українські військові звільняли північні міста Донецької області, найманець виїхав до тимчасово окупованого Донецька, де виконував роботу з охорони адміністративних будівель.

Уточнюється, що згодом чоловік зневірився обіцянкам терористів, покинув бандформування та майже 5 років приховував своє минуле.

Наразі співробітники поліції перевіряють його діяльність в рядах незаконного збройного формування.

У поліції нагадують, що згідно з ч. 6 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала у складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, днями на Луганському напрямку українські сили відбиливорожу диверсійно-розвідувальну групу противника.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру