Предстоятель Православної Церкви України, Митрополит Епіфаній оглянув археологічні розкопки у гетьманському Суботові на Чигиринщині

Дата: 05.07.2019
Автор:

4 липня Черкащину відвідав Блаженнійший Митрополит Епіфаній – про це повідомляє “Козацький край” з посиланням на прес-службу Черкаської єпархії  Православної Церкви України.

Предстоятель Православної Церкви України побував у Свято-Іллінському родинному храмі-усипальниці Богдана Хмельницького села Суботів Чигиринського району та оглянув археологічні розкопки, які ведуться на місці поховання гетьмана.

Іллінська церква збудована у 1653-му році за наказом Богдана Хмельницького. Це була родова церква-усипальниця. Історія свідчить, що тут у 1657-му році було поховано славного гетьмана України Богдана Хмельницького. Його поховання знаходилося справа від вівтаря церкви. Археологічні дослідження 1970-их показали, що ані труни, ані тіла Хмельницького на місці поховання вже немає, а ґрунт був неодноразово перекопаний.

Водночас цьогорічні дослідження археологів за допомогою геолокаційних засобів показали, що на глибині, яка перевищує всі попередні розкопки, було виявлено наявність підземної споруди, яка ймовірно може бути таємним склепом, де поховано великого Гетьмана України.

Також в цей день Митрополит Епіфаній разом із митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном та духовенством Черкаської єпархії у селі Суботові оглянули приміщення, яке благодійники передали у власність Православної Церкви України для заснування тут монастиря на честь святого пророка Іллі.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру