За два роки “безвізу” українці понад 40 мільйонів раз вільно відвідали країни ЄС

Дата: 11.06.2019
Автор:
З початку дії безвізового режиму українці здійснили 42,6 млн поїздок до країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що 9,2 млн громадян України перетнули кордон за біометричними паспортами, із них майже 3 мільйони українців прямували без віз, з новими біометричними паспортами, тобто скористалися режимом безвізу.

“Найбільша кількість наших співвітчизників –  більше 1 млн осіб перетнули кордон із Польщею. Також для українців були активними ділянки кордону з Угорщиною та Румунією, де перетин кордону по безвізовому режиму склав понад 350 тисяч та більше 245 тисяч осіб відповідно. Близько 226 тисяч осіб перетнули кордон зі Словаччиною”, – розповіли у ДПСУ.

У відомстві додали, що майже 1 мільйон українців скористалися авіаційним сполученням ,а найменш популярним є морське сполучення – у такий спосіб перетнуло державний рубіж лише близько 500 осіб.

Повідомляється, що загалом за другий рік безвізу ( з 11.06 2018 по 11.06.2019рр.)  зафіксовано 2,35 млн поїздок українців-безвізовиків. А це в 4,2 рази більше ніж за перший рік (з 11.06 2017 по 11.06.2018рр.)  - 560 тис. осіб.

У Держприкордонслужбі зазначають, що це свідчить про те, що все більше українців віддають перевагу безвізовим поїздкам (виключно за біометричними паспортами), особливо з погляду на закінчення терміну дії віз, що були видані до 11 червня 2017 року.

“Також зазначимо, що в межах компетенції Державна прикордонна служба України виконала всі завдання, які були визначені планом дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що наразі 157 пунктів пропуску через державний кордон обладнано засобами біометричного контролю та підключено до баз даних Інтерполу, а сучасні технічні засоби дозволяють автоматично перевіряти всі типи біометричних докумен

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру