До Києва повернули фото Тараса Шевченка, вивезене під час Другої світової війни

Дата: 24.05.2019
Автор:

Фото Укрінформ-UATV

У Києві в Національному музеї Тараса Шевченка експонуватиметься фотографія Кобзаря, яку вивезли з території нашої держави у роки Другої світової війни.

Про це повідомляє Укрінформ.

Знімок було виконано в ательє Олександра Шпаковського у Санкт-Петербурзі. Дослідники вважають, що його зробили у період із 1858-го по 1861 рік.

Фотографію можна буде побачити у Національному музеї Шевченка упродовж літа. Її виставлять у залі “Перепоховання = перетворення“. Після цього передадуть у фонди будиночку-музею Шевченка, звідки вона зникла в 40-х роках.

“Департамент культурної спадщини і музейної справи відслідковує за базою різні предмети та артефакти, які свого часу були вивезені (з України, – ред.), в основному – під час Другої світової війни. Вони вивезені в різні країни світу. Це питання і реституційних відносин між різними країнами. Міністерство культури є не просто членом реституційних комісій – моя перша заступниця Світлана Фоменко є їхнім співголовою з багатьма країнами”, – зазначив міністр культури України Євген Нищук.

Фото Укрінформ-UATV

Також він додав, що повернення цінностей в Україну з 2016 року було повністю заморожене. Працівникам міністерства доводиться відстежувати появу різних українських артефактів на різних сайтах, зокрема нелегалізованих. Після цього речі намагаються повернути за допомогою правоохоронних органів.

Зараз триває активний пошук ще 45 культурних та історичних цінностей.

 

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру