Завершилися зйомки фільму «Чорний Ворон»

Дата: 02.05.2019
Автор:

«ТЕТ-Продакшн» на замовлення телеканалу «1+1» завершив зйомки повнометражного фільму «Чорний ворон» за мотивами однойменного роману-бестселеру українського письменника Василя Шкляра. Про це повідомляє «Козацький край» з посиланням на прес-службу Держкіно України.

Стрічка створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

«Створення фільму про повстанський рух часів Холодноярської республіки є значущою подією, що має важливу просвітницьку місію. Сьогодення доводить, що невивчені уроки історії повертаються до наступних поколінь: ми й досі боронимо незалежність рідної землі. Сподіваюсь, творцям фільму вдасться передати на екрані історичні події того часу і стрічка стане помітним мистецьким явищем», – зазначає Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Зйомки картини тривали з жовтня 2018 року.

Роман "Чорний Ворон" зробив письменника з Черкащини Василя Шкляра відомим далеко за межами України...

Основними місцями реальних подій, відображених у стрічці, були територія Холодного Яру та Мотриного монастиря на Черкащині. На екрані святиню відтворювали у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, оскільки після реставрації монастир на Черкащині не зберіг історичного вигляду. За час роботи над проектом творча група вирушала у декілька експедицій Україною, зокрема, до мисливського палацу графа Шувалова (м.Тальне) і Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», а у селі Поташ Маньківського району Черкащини знімали масові сцени, у яких були задіяні понад 150 акторів.

Головні ролі в фільмі виконали Тарас Цимбалюк, Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Азіз Абдурашидов, Зоряна Марченко, Наталя Сумська, Аліна Коваленко, Олексій Тритенко, Данило Мірешкін та інші.

Режисером фільму виступив Тарас Ткаченко, сценарист – Тарас Антипович, оператор-постановник – Олександр Кришталович, художник-постановник – Ігор Філіппов, художник по костюмах – Марія Квітка, художник по гриму – Лариса Сапанович. Виконавчі продюсери – Христина Шкабар та Володимир Андріюк. Генеральний продюсер фільму – Олександр Ткаченко.

Прем’єра історичної драми про боротьбу козаків Холодноярської республіки з більшовиками відбудеться у кінотеатрах України вже цього року.

Фото прес-служба каналу “1+1″, Олексій Анхімов

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру