Дізнатися про історію України англійською всього за декілька хвилин: Стартував проект «ZnaU»

Дата: 02.05.2019
Автор:

Українці Канади, США та України започаткували інформаційний проект «ZnaU», основна мета якого – популяризувати вітчизняну історію та культуру. Особливість проекту у тому, що вся текстова та відео інформація подається англійською мовою у максимально доступній та лаконічній формі.

Зображення: @ZnaUproject (FB)

Два тижні тому проект «ZnaU» презентував своє перше анімаційне відео, яке «перенесе вас через століття і всього за чотири хвилини ви зрозумієте основні причини російської агресії в Україні». Це відео стало дуже популярним у Facebook. Уже понад 600 тис. людей переглянули короткий виклад історії України, який презентований у цьому відео.

«Це анімаційне відео – лише початок. Ми побачили, що іноземці далі продовжують запитувати чи Україна – це Росія? А короткого зрозумілого відео для пояснення, ми не знайшли. Ідея створити ролик належала Любі Шипович. Незабаром буде також презентований сайт «ZnaU», де буде більш детально описана історія України англійською мовою. Анімаційний ролик буде його частиною. Сайт буде побудований так, що пересічний іноземець менш ніж за півгодини зможе дізнатися доволі детально практично все про Україну», – розповіли у коментарі кореспонденту ІА ZIK творці проекту «ZnaU».

Керівниками проекту є: Антоніна Кумка, Люба Шипович, Олена Козлова-Пейтс та Юлія Марушевська.

А також доктор наук Торонтського університету, професор Віктор Остапчук – історик, який найбільше допоміг у розробці проекту.

За словами організаторів, цей ресурс буде поширюватися серед учнів середніх та старших шкіл Канади і США.

«Ми усі волонтери, але виробництво відео навіть за собівартістю все-одно не безкоштовне. На це і потрібне фінансування. Надалі, якщо буде фінансування, плануємо робити ролики конкретно по різних історичних періодах», – відзначають творці проекту.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру