“Sea Breeze-2019″: бойові навчання військових України та НАТО з тренуванням по знищенню спільного ворога – на морі, на суші, у повітрі і під водою – стартують у липні…

Дата: 27.04.2019
Автор:

В Одесі на головній плануючій конференції навчань Sea Breeze-2019, які пройдуть на початку липня в Чорному морі, став відомий точний план заходу. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, передають Патріоти України.

За інформацією прикордонного відомства, в практичних діях сили Морської охорони та прикордонної авіації візьмуть участь в двох тактичних групах (в групі швидкісних патрульних катерів і багатонаціональної групи), де по черзі головуватимуть керівники навчань – Україна і США.

Багатонаціональна група кораблів, в яку буде входити флагман Морської охорони корабель “Григорій Куроп’ятников”, отримає завдання з проведення стабілізаційних дій у кризовому районі, в рамках яких будуть відпрацьовуватися стрільби з усього наявного озброєння, протидиверсійної оборони корабля на переході морем, передача вантажів, пошук і порятунок людини за бортом, проведення оглядових операцій.

Підготовка оглядових команд довірена інструкторам Міжнародного центру підготовки оглядових груп НАТО з місцем дислокації в Греції. Вони проведуть курс спеціалізованих тренінгів для оглядачів зі складу екіпажів кораблів і катерів, а також для бійців відділів спеціальних дій на воді, які здійснюють силову підтримку звичайних оглядових груп.
Знову будуть проведені штурмові тренінги бійців відділів спеціальних дій на воді. Вони будуть включати в себе безпарашутне десантування з вертольота в воду, висадку з вертольота на судно і острівний об’єкт за допомогою спеціальних спускових пристроїв.
“Всього в навчаннях планують взяти участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і більше 900 чоловік особового складу, з яких 10 одиниць корабельно-катерного складу Морської охорони, вертольоти і 2 літаки прикордонної авіації та близько 200 чоловік персоналу Держприкордонслужби”, – сказано в повідомленні.

До цього протягом тижня багатонаціональна команда координаторів проводила остаточне узгодження дій і сценаріїв майбутніх маневрів. Частина завдань для військових з 17 держав будуть озвучуватися абсолютно несподівано, лише коли війська вже буде розгорнуто – несподівано як для учасників Sea Breeze-2019, так і для тих, хто намагається рознюхати про все, що їх стосується…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру