Військові випробували модернізовану “Вільху-М”

Дата: 05.04.2019
Автор:

На військовому полігоні в Одеській області відбулися випробування модернізованого комплексу “Вільха-М”, ракети якого здатні вражати ціль на майже вдвічі більшій відстані, ніж ті, що наразі перебувають на озброєнні Збройних сил України.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань, передає прес-служба відомства.

За його словами, в минулому році розпочалося серійне виробництво потужного ракетного комплексу “Вільха”, взятого на озброєння ЗСУ, “керовані ракети якого точно вражають ціль на відстані 70 км”.

Фото: РНБО

Фото: РНБО

“Але наші конструктори та виробничники продовжували наполегливу роботу з подальшого вдосконалення ракетної техніки, і сьогодні відбулися дуже важливі випробування модернізованого комплексу “Вільха-М”, нові ракети якого вражають ціль вже на відстані 130 км”, – наголосив він.

Турчинов зазначив, під час випробувань було перевірено застосування ракет для знищення цілей на максимальній дальності, а також точність і ефективність знищення цілі.

“Також перевірялася робота нової системи керування, ефективність навігаційного обладнання, та якість роботи нової системи управління пусками”, – розповів Секретар РНБО.

Він додав, що найближчим часом очікується завершення розробки нового покоління ракет цього класу, здатних вражати цілі на відстані 200 і більше кілометрів.

Українська правда

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру