За сприяння Українського культурного фонду і МФ “Відродження” вийшов документальний фільм, присвячений Олегу Сенцову

Дата: 29.03.2019
Автор:

 

 

Після проекту «#Сенцовмаєбутизнами» в ефір вийшла телеверсія вистави «Номери», прем’єра якої відбулася в Києві у грудні 2018 року.

Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист і письменник, несправедливо засуджений у 2015 році в Росії на 20 років в’язниці за звинуваченням у тероризмі. Він почав писати п’єсу ще до засудження, у 2011 році, а  продовжив роботу над нею вже у колонії в Лефортово, повідомляє сайт Міжнародного фонду «Відродження».

Режисером вистави стала Тамара Трунова, продюсером – Анни Паленчук, до якої звернувся Олег Сенцов, із пропозицією поставити п’єсу в театрі. Акторський склад вистави «Номери»: Андрій Ісаєнко, Вікторія Авдєєнко, Валерія Ходос, Володимир Кравчук, Римма Зюбіна, Дмитро Олійник, Крістіна Синельник, Руслан Коваль, Ганна Кузіна, Мірра Жучкова, Віталий Ажнов, Марія Заниборщ.

Основною темою вистави є переборення кожною людиною свого внутрішнього рабства. Сюжетне полотно вистави – циркова труппа, керівником якої стає деспотичний персонаж, що перетворює творчий цирковий процес у систему законів і правил, а кожному учаснику трупи присвоює номер. Перед глядачем постає мікро-модель суспільства, яке поступово втрачає здатність до критичного мислення, йдеться на сайті «Відродження».

Створення вистави підтримав Український культурний фонд та Міжнародний фонд «Відродження».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру