Військові ЗСУ отримали нове екіпірування й спецодяг

Дата: 05.03.2019
Автор:

Для військовослужбовців Збройних Сил України вперше закупили спецодяг, взуття та екіпірування, який раніше постачався за рахунок міжнародної допомоги або не постачався взагалі.

Про це 4 березня повідомляє Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Відзначається, що у військо надходять: костюми спеціальні й маскувальні для снайперів та розвідників, костюми для екіпажів броньових машин, наколінники і налокітники, сумки транспортні індивідуальні, бахіли утеплені тощо.

Повідомляється, що наразі триває розробка і військові випробування нових зразків спецодягу, взуття та екіпірування, зокрема для снайперів: рейдових рюкзаків і чохла-килиму для перенесення зброї.

“Ці зразки поступатимуть на планове забезпечення у 2019 році, як і нові модульні бронежилети та балістичні шоломи”, – зазначили у відомстві.

В управлінні ЗСУ стверджують, що торік розробили та затвердила 46 нормативних документів на предмети речового майна.

Зокрема, до нового кардинально нового забезпечення, в порівнянні з 2014 роком, належать тактичні рукавички, флісові кофти, літні польові костюми, змінений зимовий одяг, сучасні кожухи із тришаровою імпортною мембраною і стійкістю до води, комбінезони для технічного складу й танкових підрозділів, бойові рюкзаки, маскувальні костюми снайпера, пінополіуретанові матраци й подушки із синтетичним наповнювачем.
Також у відомстві повідомляють, що розробка й постановка на виробництво нових зразків, їх доставка та видача кінцевому користувачеві займає мінімум півроку.
У ЗСУ стверджують, що кожен предмет відповідає сучасним вимогам та не поступається зразкам в арміях країн-членів НАТО.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру