Бронеавтомобіль”Барс-8″, що виготовляється на “Богдан Моторс” у Черкасах, готовий до відправки у ЗСУ

Дата: 01.03.2019
Автор:

Багатоцільовий тактичний броньований автомобіль «Барс-8» виробництва «Богдан Моторс» пройшов всі державні випробування та незабаром буде поставлятися у Збройні сили.

Як повідомляє “Козацький край” з посиланням на прес-службу компанії, випробування ББМ «Барс-8» тривали майже два роки.

Броньовик пройшов ходові випробування, проходження бродів, подолання бездоріжжя, підйомів і спусків, зручність десантування, ведення вогню, випробування підривом, балістичну стійкість та низку інших тестів.

У компанії також зазначили, що «Барс-8» є другим бронеавтомобілем, який пройшов усі держвипробування. Першим був «Козак-2» виробництва НВО «Практика».

Характеристики:

Бронеавтомобіль має колісну формулу 4 х 4 з шасі підвищеної прохідності. Оснащений 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins. Має протимінний та балістичний захист STANAG 4569 Level 2.

Конструкція «Барса-8» дозволяє встановлювати системи димової завіси, засоби навігації, системи пожежогасіння, нічного бачення та засобів маскування. Також передбачена установка додаткової броні.

Серед двох десятків автомобілів, які "Барс-8" витягував із снігових заметів у Черкасах 23.01. 2019 р., була і багатотонна "фура", яка застрягла, загородивши проїзд на бензозаправці... (ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ ФОТО - КЛІКНІТЬ НА НЬОГО)

Згідно інформації мілітарного видання Ukrainian Military Pages, вперше тактичний бронеавтомобіль «Барс-8» був представлений корпорацією «Богдан» на виставці «Зброя та безпека-2015», а в травні 2016 року на заводі у Черкасах показали оновлену версію бронеавтомобіля «Барс-8».

Цікава деталь: нинішньої зими багатофункціональний броньовик «Барс-8» виробництва «Богдан Моторс» був задіяний за незвичних обставин у Черкасах – 23 січня він виїхав на засніжені дороги міста, комунальники якого не справлялися зі сніговими заметами. Всього протягом доби “Барс” відбуксував майже 20 машин, які опинилися у сніговій пастці. Про це в ті дні повідомляла прес-служба корпорації «Богдан».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру