Азовське море: військові навчання на межі бойового зіткнення

Дата: 09.02.2019
Автор:

Українські військові провели навчання в Азовському морі відбулися в Азовському морі.  У штабі Об’єднаних сил повідомили, що під час виходу українських кораблів на стрільби росіяни підняли свою авіацію та направили в бік Маріуполя одразу чотири своїх судна, йдеться в сюжеті ТСН.

З маріупольського порту у море виходять українські кораблі – усе по-бойовому, кулемети споряджені, гармати розчохлені. “Зараз відпрацьовувався елемент атаки надводних кораблів противника з виконанням практичної артилерійської стрільби в умовах обмеженої видимості”, – розповів командир тактичної групи “Маріуполь” Юрій Федаш. Легенда навчань – бій з умовним ворогом, аж раптом розвідка доповідає, що з боку Криму підходить противник реальний: 4 кораблі ФСБ РФ, також у повітря піднялися їхні літаки.

Командування Об’єднаними силами вирішує відправити на перехоплення кораблів  супротивника броньовані катери – вони мало помітні на радарах, та й візуально побачити у тумані їх важко. На швидкості у 25 вузлів вони заходять між  сектором  навчань та кораблями РФ, пускають дими, маневрують і стежать за переміщеннями противника. Тепер ті, як на долоні, українські ж кораблі навпаки – десь у тумані.

Одночасно на узбережжі Донецької області свої батареї розгортають бійці морської артилерії. Наостанок у повітря здіймається українська бойова авіація – винищувачі та гелікоптери. Спливають напружені хвилини, і російські офіцери  вирішують просто поговорити по радіо. “Постійно здійснювали запити щодо наших дій, на що ми спокійно відповідали: “Діємо за планом”. Жоден з російських кораблів не підійшов ближче, ніж потрібно. Таким чином, ми показали – нехай окупант знає, що в нас такі сили є, і нам є, чим відповісти”, – розповів командувач ООС Сергій Наєв.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру