У Києві в Музеї Ханенків презентували пам’ятну монету

Дата: 26.01.2019
Автор:

23 січня, 170 років тому, народився засновник Музею Ханенків-Богдан Ханенко. З цієї нагоди у музеї відбулася презентація пам’ятної монети з його зображенням. Про це повідомляється на сторінці заходу у Facebook.

У презентації взяли участь генеральний директор Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенки Катерина Чуєва, Вікторія Сузанська — заступник голови начальника відділу нумізматичної продукції Департаменту грошового обігу НБУ, а також авторка ескізів монети Марина Куц.

Директор музею зазначила, що випуск пам’ятної монети вкарбовує ім’я Богдана Ханенка не тільки в історію культури, а й в історію грошового обігу України.

За словами художниці Марини Куц, на лицьовій стороні монети зображено портрети Богдана та Варвари Ханенків. На реверсі монети – руки, які тримають стилізовані предмети мистецтва. Адже колекціонування стало справою життя Богдана та Варвари Ханенків.
Вікторія Сузанська повідомила, що 17 січня Національний банк ввів в обіг пам’ятну монету “Богдан Ханенко”. Вона зауважила, що презентуючи таку колекційну монету, українці шанують відомого мецената, який зробив значний внесок у культурну спадщину своєї країни.

Уточнимо, що Богдан Іванович Ханенко відомий як власник та дослідник цінних зібрань предметів археології та світового мистецтва, видавець наукових каталогів, спонсор археологічних досліджень в Києві та по Україні. Ханенко відкрив у Києві перший публічний музей (сьогодні в цій будівлі розміщується Національний художній музей України). Туди він передав значну частину своєї колекції – зокрема, безцінну археологічну збірку.

Тираж колекційної монети «Богдан Ханенко» – 35 тисяч штук. Дві з них Національний банк України передав до фондів Музею Ханенків. Придбати таку колекційну монету можна на сайті Національного банку України за 58 гривень.
Цього року музей Ханенків відзначає не тільки 175-річчя свого засновника, а й власне 100-річчя. Тому презентація монети є одним із перших заходів, якими керівництво планує відзначати обидві річниці. Працівники музею закликають киян та гостей міста стежити за анонсами і обіцяють частіше влаштовувати дні відкритих дверей.

 https://prm.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру