Бойова авіація ЗСУ готова “попрацювати” за будь-якої погоди: на Полтавщині стартували масштабні військові навчання

Дата: 24.01.2019
Автор:
Військові виконуватимуть різні завдання в простих і складних метеоумовах, проходити заняття з авіанавідниками, інженерно-технічним складом та підрозділами аеродромно-технічного забезпечення.

 23 січня у Полтавській області розпочалися тижневі льотні навчаннях армійської авіації, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України. Передбачено польоти на модернізованих вертольотах Мі-8 МСБ-В і Мі-2 МСБ-В, які недавно поповнили авіапарк авіації Сухопутних військ.

Як повідомив начальник армійської авіації командування Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Ігор Яременко, новий навчальний рік вертолітники традиційно почали командирськими польотами, під час яких рівень льотної майстерності командирів бригад, їхніх заступників з льотної підготовки та начальників управлінь армійської авіації перевірявся особливо ретельно. У навчаннях на Полтавщині задіяно сотню військових авіаторів.

Цікава деталь: саме на Полтавщині колись проходив бойовий авіавишкіл майбутній Президент Чеченської Республіки Ічкерія Джохар Дудаєв…

Нагадаємо: перед Новим роком, 19 грудня, у День Святого Миколая відзначився екіпаж вертолітників ЗСУ, які доставляли чотирьох поранених бійців зі Світлодарської дуги до госпіталя у Дніпрі. Не зважаючи на завірюху, яка здійнялася, вертолітники здійснили вдалу посадку на аеродромі у Дніпрі і вчасно доставили поранених під опіку військових медиків.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру