На Донеччині знайшли свідчення існування давньої культури

Дата: 12.01.2019
Автор:

Під час розкопок на території Донецької області 2018-го археологи знайшли свідчення існування декількох стародавніх культур.

Влітку 2018-го в Добропільському районі на території Шаховської громади під час розкопок курганів археологи знайшли давні поховання, повідомили співробітники Донецького обласного краєзнавчого музею по час прес-конференції в Антикризовому медіа-центрі, передає Газета.UA.

Фото: АКМЦ

“Вік цих курганів – від 1 до 4 тисяч років. Наші археологічні дослідження показали, що поховання було зроблено приблизно в ХХ столітті до нашої ери. Ми знайшли елементи доскіфських поховань, ямної, катакомбної та зрубної культури, а також цікаву споруду – кромлех.

Це таке величезне кільце з дикого каменю, яке робили навколо культових місць або могил чаклунів”, – повідомив Віталій Ціміданов, начальник сектора охорони пам’яток археології, історії та культури.

Також знайшли глиняний посуд, наконечники стріл, прості прикраси з кісток, різні бронзові пристосування, залишки лука зі стрілами і кремнієвий ніж.

За даними вчених, заселення Донецького краю почалося більше 100 тис. років тому. Про це свідчать знахідки епохи неандертальців поблизу Курдюмівки Бахмутського району.

http://www.istpravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру