В Україні видали заборонену в Росії книгу про УПА

Дата: 06.12.2018
Автор:

Заборонена й вилучена з продажу книга російського історика Олександра Гогуна “Между Гитлером и Сталиным. Украинские повстанцы” вийшла в українському видавництві “Фоліо”.

Роботу доповнено новим розділом про передумови створення Української військової організації та Організації український націоналістів.

Автор розглядає виникнення українського правого радикалізму не як реакцію на польський шовінізм, а радше як реакцію на дискримінаційні практики Австро-Угорщини.

За словами Олександра Гогуна, інше видавництво пропонувало перекласти книгу українською мовою. Але мовне питання для цієї роботи є для автора принциповим:

“Важливо показати, що російську культуру й науку душать не “бандерівці”. а Путін зі своїми посіпаками. Символічно, що кожного разу книга побачила світ в одній з колишній або теперішніх столиць: Петербург, Москва, Київ, Харків. Останній був головним містом УСРР у 1919—1934 роках”, — каже Гогун.

Зараз історик збирає матеріал для роботи про військову біографію Сталіна і сталінізму.

Уперше книга “Между Гитлером и Сталиным. Украинские повстанцы” вийшла 2004 року в Санкт-Петербурзі (Росія). В основу видання лягла кандидатська дисертація Олександра Гогуна “Діяльність збройних націоналістичних формувань на території західних областей УРСР (1943—1949)”, захищена у  Північно-Західній академії державної служби (Санкт-Петербург).

Ознайомитися зі змістом і фрагментом книги можна на сайті видавництва.

ДОВІДКА:

Олександр Гогун — дослідник сталінізму й комуністичного глобалізму, Другої світової війни і психологічних операцій.Також серед його наукових інтересів: повстанська діяльність, історія спецслужб і співпраця громадян СРСР із нацистами, Голокост і різноманітні прояви тоталітаризму й політичного радикалізму.

Упорядник збірників “Неконвенційна війна. ГРУ і НКВД в тилу Вермахту” (2014) і “Чорний PR Адольфа Гітлера. СРСР у дзеркалі нацистської пропаганди” (2004). Автор книги  ”Сталінські командос. Українські партизанські формування, 1941–1944 рр.”. (укр. переклад 2014)

www.istpravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру