Український гурт “Гайдамаки” отримав у Варшаві одну з найстаріших музичних відзнак – “за культурний міст через річку зла”

Дата: 25.11.2018
Автор:

У польській Варшаві диск українського гурту «Гайдамаки» – «Міцкевич-Стасюк-Гайдамаки» отримав статус «Золотого» за кількістю продажів.

Нагороду українцям вручив директор найбільш популярної радіостанції Польщі «Трійка» – Пьйотр Метц, повідомляє zik.

«Золотий диск» є однією з найстаріших музичних премій у світі. Що цікаво, це вже друге «золото», яке здобув гурт «Гайдамаки». Перше українські артисти отримали у 2009 році за диск «Voovoo-Haydamaky».

«Міцкевич-Стасюк-Гайдамаки» – спільний музичний проект знаного українського гурту «Гайдамаки» та відомого польського письменника сучасності Анджея Стасюка, в основі якого лежать вірші одного з найвидатніших польських поетів Адама Міцкевича з добірки «Кримські сонети». Ідея виконати Міцкевича виникла у киян трохи менше року тому, після одного із виступів етно-рок команди у Люблині, писали notatky.

«У Міцкевічі ми бачимо можливість заповнити одну з тих багатьох канав, які ми вирили по обидва боки річки Буг. Я знаю, що промови у стилі «ми будуємо культурний міст через річку зла» звучать банально і всі вже до них звикли. Тому ми не ставимо за першочергову мету нести у світ ідеї світлої братерської любові, ми просто хочемо показати, що східний кордон також чутливий до народної поезії», – говорить лідер гурту Олександр Ярмола.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру