Локомотив General Electric «Тризуб» вперше вийшов на українську колію

Дата: 08.11.2018
Автор:

Перший локомотив компанії General Electric, поставлений для потреб Укрзалізниці, здійснив тестовий проїзд українською колією.

Фото: Євген Кравцов / Facebook

Тепловоз протягнув рухомий склад зі станції «Кременчук» у напрямку станції «Ромодан». Загальна довжина першої поїздки локомотива склала 150 кілометрів.

Керувала тепловозом локомотивна бригада, яка раніше проходила випробування на локомотивах General Electric у Казахстані.

Раніше повідомлялось, що General Electric поставила в Україну вже 15 локомотивів.

23 лютого 2018-го Укрзалізниця та американська корпорація General Electric підписали мільярдний контракт. Рамкова угода передбачає модернізацію локомотивів та будівництво нових. Однією з умов угоди є локалізація виробництва локомотивів в Україні: на першому етапі — 10%, пізніше — 40%.

11 вересня в Україну прибув перший локомотив американської компанії General Electric. Пізніше повідомлялось, що нові локомотиви планують використовувати на напрямках до Миколаєва, Маріуполя та Мелітополя.

До кінця 2018 року та впродовж першого кварталу 2019 року планується постачання 30 вантажних дизельних локомотивів GE TE33AC з рівнем локалізації 10 %. Їх виробництво стартувало на початку 2018 року в США. Загалом за 15 років УЗ планує закупити до 225 нових тепловозів та модернізувати до 75 існуючих.

 

https://hromadske.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру