Український фільм “Донбас” з тріумфом гастролює світом і спричиняє істерику у росіян

Дата: 20.10.2018
Автор:

Посольство Росії в Австралії на своїй сторінці в Facebook негативно висловилося про фільм «Донбас». Це лише зробило фільму відмінну рекламу серед українських глядачів, передають Патріоти України.

За словами російських дипломатів, фільм «заздалегідь удостоївся захоплених відгуків в австралійській пресі», з чим вони не згодні. «Фільм викликає огиду своїм демонстративним, нахабно виставляючим на показ відверто расистським русофобським зарядом в гірших нацистських традиціях», – сказано в заяві посольства.

У відповідь на це українські користувачі соціальної мережі в коментарях заявляють, що тепер однозначно сходять на фільм в кінотеатр після подібної «рецензії».  У коментарях у росіян запитують: якщо фільм – український і про українську територію, то чому вони всовують свого носа, намагаючись вказувати, про що іноземцеві про іноземну для Росії територію знімать?Недолугим “дипломатам вказали, що тим самим вони демонструють зазіхання або на режисера, або на Донбас – бо когось із них їм явно хочеться бачити “своїми”. Крім того, російському посольству «подякували за рекламу».

Фільм – інтернаціональний. Над ним спільно працювали Україна, Німеччина, Франція, Нідерланди і Румунія. Із загального бюджету – 71 мільйон гривень – 16 мільйонів виділило Держкіно. Фільм також профінансував європейський фонд при Раді Європи Eurimages.

Виробництво зайняло кілька років. А зйомки відбувались взимку 2018-го на околицях Кривого Рогу і протривали півтора місяця. Між закінченням зйомок і каннською прем’єрою пройшло всього шість тижнів.

А після показу Бенісіо дель Торо – голова журі у Каннах – аплодував стрічці стоячи. Фільм також показали у рамках міжнародних кінофестивалів у Карлових Варах, Мюнхені, Єрусалимі, Мельбурні та Торонто.

Та найважливіше, що “Донбас” висунули на здобуття премії “Оскар” у категорії “Найкращий фільм іноземною мовою”! Вже 22 січня 2019-го ми дізнаємось результати (у цей день оголосять шорт-лист “Оскара-2019″).

13 новел про варварство і підлість “псевдоспубліки”Передивляючись ролики невизнаної “псевдореспубліки” в ютубі, режисер-документаліст Сергій Лозниця і задумав зробити фільм про жорсткий реалізм окупації.

На екрані нам покажуть, як сепаратисти відбирають дорогі автівки у заможних місцевих, як українського воїна привселюдно катують на головній площі, а мирні жителі з азартом приєднуються до звіринця і люто знущаються над чоловіком.

Як використовують мирних людей для російського “зомбоящика”, а далі підло підривають їх, аби не платити грошей. І це лише кілька сюжетних історій…

Фільм – напівдокументальний калейдоскоп із 13-ти моторошних і абсолютно реальних епізодів життя окупованого Донбасу – невизнаної світом псевдореспубліки “Новоросія”. Прямого зв’язку між сценами немає. Хіба що всі вони оголюють жахи території за сепаратистськими блокпостами, де панують варварські порядки. Кілька героїв мовби пов’язують епізоди між собою і передають одне одному, немов естафетну паличку, увагу глядачів.

https://24tv.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру