Архієпископ Кіпру підтримав Україну в прагненні мати незалежну автокефальну церкву

Дата: 27.09.2018
Автор:

Архієпископ Кіпру Хрисостомос ІІ повідомив про підтримку України, а також наголосив на праві України мати незалежну автокефальну церкву. Про це повідомляє прес-служба посольства України в Кіпрі.

 ”Архієпископ Кіпру Хрисостомос ІІ висловив підтримку Україні та українському народові, особливо підкреслив право України як великої незалежної держави мати свою незалежну автокефальну церкву”, – наголошується в повідомленні.

Як зазначається, посол України в Республіці Кіпр Борис Гуменюк 26 вересня провів зустріч з Архієпископом Кіпру Хрисостомосом ІІ.”Під час бесіди, яка проходила в теплій дружній атмосфері, було обговорено ситуацію в Україні в контексті триваючої російської агресії, розвиток об’єднавчих процесів в українському православ’ї, питання надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Вселенський патріархат призначив своїх екзархів (представників), які представлятимуть Константинополь у Києві – архієпископа Даніеля Памфілона зі США та єпископа Іларіона з Едмонтону з Канади.

Також стало відомо, що на Архієрейському соборі Константинопольської церкви у Стамбулі було ухвалено рішення про те, що Константинопольський патріархат має право надавати автокефалію церкві без будь-яких узгоджень.

Нагадаємо також, що 31 серпня Константинопольський патріархат Варфоломій повідомив главі Російської православної церкви патріарху Кирилу про рішення щодо автокефалії в Україні, яке наразі імплементується.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру