У рамках міжнародних навчань Rapid Trident-2018 відпрацьовується як знищення диверсантів і припиненні провокацій на кордоні, так і відбиття повномасштабного вторгнення ворога

Дата: 14.09.2018
Автор:

За легендою українсько-американських навчань Rapid Trident-2018, активізувалися диверсанти противника, які спробували захопити одного з керівників коаліційних сил.

“З цією метою умовні диверсанти із засідки напали на колону, в якій пересувався міністр. Роль ворожого спецназу грав підрозділ українського OPFOR, командири і більшість бійців якого мають бойовий досвід, в тому числі і досвід успішних наступальних дій. Засада була влаштована і “відіграна” за всіма правилами військового мистецтва: раптовість, ідеально обране місце (ділянка вузької лісової дороги, оточена зарослими чагарником з ярами), першим гранатометним пострілом підбита головна машина”, – повідомили у Міністерстві оборони.

Зазначається, що за умовами маневрів колону охороняли бійці одного зі спеціалізованих підрозділів Управління державної охорони України. Саме їх спеціалізація – протидія будь-яким диверсійним атакам.

Хоча в результаті інтенсивного умовного зіткнення бійцям OPFOR і вдалося заблокувати рух колони і нанести умовних втрат українській стороні, досягти своєї головної мети – взяти в полон і допитати представника командування багатонаціональної дивізії, українські військові їм не дозволили.

Також кілька днів тому бійці ЗСУ на маневрах Rapid Trident вчилися відбивати повномасштабне вторгнення. При цьому українські бійці своєю підготовкою вразили навіть американських інструкторів, які приїхали їх тренувати.

Нагадаємо, вчення Rapid Trident-2018 в Україні стартували 3 вересня. Військові розповіли, хто буде брати участь і скільки буде техніки під час військових маневрів задіяно. Зазначається, що в Україну прибули військові з 14 країн.

Взяли участь у міжнародних навчаннях Rapid Trident-2018 і українські прикордонники, повідомляє прес-служба ДПСУ. Українські прикордонники відпрацювали операції з припинення збройних провокацій на державному кордоні. Американські колеги відзначили високий рівень підготовки українських охоронців кордону.

Нагадаємо, в Україні 3 вересня розпочались найбільші міжнародні військові навчання Rapid Trident-2018. Навчання відбуваються в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. До маневрів залучені військовослужбовці з 14 країн світу – зокрема зі США, Болгарії, Румунії, Латвії, Греції, України, Туреччини, Чехії, Естонії та Грузії.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру