У Росії – чергова істерика. Цього разу – з приводу гасла “Слава Україні!” на футболках нашої збірної

Дата: 06.09.2018
Автор:

Нова форма збірної України з фуболу, яку було презентовано напередодні у Києві, викликала істерику у росіян через появу напису “Слава Україні” на зворотньому боці футболки.

Російські ЗМІ та користувачі соцмереж обурені тим, що українці використали, як вважається в РФ, “нацистське політичне гасло”, тому апелюють до міжнародних організацій ФІФА та УЄФА, які мають чітку позицію з приводу неприпустимості використання політичних гасел на стадіонах, а також на офіційній формі та символіці команд.

“Українці наліпили нацистський лозунг на футболки збірної”, “Вітання неонацистів з’явилося на формі збірної України”, “Нацистський лозунг прикрасив футболки української збірної”, “Слава Україні на футболках української збірної. Що відбувається?” – такими дурними заголовками російські ЗМІ розповідали новини із табору синьо-жовтих.

Разом з тим, член комітету Держдуми Російської Федерації з фізичної культури, спорту, туризму і у справах молоді, член фракції «ЛДПР» Дмитро Свищев заявив: «Отношусь к этому спокойно, так как любая команда имеет право использовать свои лозунги, символику, речёвки и так далее, если это не ущемляет позицию других людей. Лично я не вижу ничего унизительного для россиян в данной фразе. В связи с этим пусть делают что хотят… Мы же не против, чтобы Украина или любая другая страна выступала под своей символикой. Эту ситуацию нужно просто принять без всяких истерик и ажиотажа».

Як відомо, цей напис також прокоментували і в Союзі європейських футбольних асоціацій (УЄФА), заявивши: «Даний комплект форми був принятий у відповідності з правилами УЄФА по экіпіровці команд за 2018 год і відповідно до третьої глави – “Ідентифікація команди».

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру