Український “Бумбокс” і Білоруський Вільний театр провели на межі з Кримом акцію на підтримку Олега Сенцова

Дата: 20.07.2018
Автор:

Соліст гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк під час концерту 19 липня на КПВВ “Каланчак” на адміністративній межі з Кримом  виконав пісню “Наодинці”, звертаючись до українського режисера Олега Сенцова.

“Акція зі звільнення політичних в’язнів триває не один рік, а з початку окупації Криму. Вона отримала величезний резонанс, і мене дуже радує, що саме в цей рік, можливо, через голодування Сенцова, весь світ піднявся на підтримку наших ув’язнених, символом яких став Олег Сенцов “, – сказав Андрій Хливнюк.
Заспівати на адміністративному кордоні з Кримом уродженця Черкас Андрія Хливнюка надихнув, серед іншого, лист Олега Сенцова. Музиканти повідомили, що концерт проведено в рамках спільної акції з Білоруським Вільним театром.

«По інший бік (адмінмежі – ред.) – пропаганда. Там, на окупованій території. І нічого не говориться про тих людей, які змушені були покинути свої домівки і виїхати. Про майже сотні людей, які є політичними полоненими, 25 відсотків цих людей – це кримські татари. Люди за кордоном запитують мене: там же повинно було все закінчитися!.. Ось у чому мета і фільму, і акції – сказати, що проблема не вирішена », – заявив Андрій Хливнюк.
Він також повідомив, що концерт і його відеозйомка проходять в рамках роботи над документальним фільмом «Return Ticket» – спільного проекту з Білоруським Вільним театром.

Як повідомлялося, 19 липня в українського режисера, політв’язня Олега Сенцова, який вже 67-й день голодує в російській колонії, значно погіршився стан здоров’я, у нього сталася друга криза через проблеми з серцем.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру