Україна відзначає День миротворців

Дата: 15.07.2018
Автор:

У неділю, 15 липня, Україна відзначає День миротворців. У цей день 1992 року на прохання генсека ООН передова група 240-го окремого спеціального батальйону вилетіла до Сараєво для участі у миротворчій місії Організації Об’єднаних Націй задля сприяння врегулюванню югославського конфлікту, а також захисту населення на території колишньої Югославії.

Перша група українських миротворців налічувала 42 військових. Тоді внаслідок мінометного обстрілу аеродрому на початку місії поранення отримали семеро українських військовослужбовців, один з яких згодом помер.

Впродовж 26 років український контингент брав участь у миротворчих операціях у Косово, Боснії і Герцеговині, Східній Славонії, Анголі, Македонії, місії ОБСЄ у Косово, Гватемалі, Таджикистані, Афганістані, півострів Превлака Хорватія, Кувейті, Сьера-Леоне, місії ОБСЄ у Грузії, Придністров’ї, Іраку, Лівані, Єфіопії та Єритреї, місії ООН у Грузії, Судані, Кот-д’Івуарі та Демократичній Республіці Конго.

Загалом 44 тис. військовослужбовців Збройних сил України стали учасниками міжнародних миротворчих місій. За цей час загинуло 50 бійців ЗСУ.

Зараз українські миротворці беруть участь у трьох міжнародних операціях із забезпечення миру та безпеки. Цьогоріч у лютому повідомлялося про завершення дії українського контингенту в Ліберії.

Gazeta.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру