СБУ взяла живцем снайпера з Росії, який воював на боці так званої “ЛНР”

Дата: 13.07.2018
Автор:

Контррозвідка Служби безпеки України затримала на Луганщині громадянина Росії, який у якості снайпера воював на боці терористів самопроголошеної “ЛНР”.

Мешканця Казані завербувала ФСБ Росії у 2014 році. Під керівництвом російських інструкторів він пройшов снайперську підготовку та воював у складі банд “Призрак” та “Брянка СССР” поблизу Первомайська.

Торік представники так званого “МГБ ЛНР” наказали чоловіку виїхати на підконтрольну територію, “осісти” та чекати на подальші інструкції. Затримано бойовика при перетині лінії розмежування.

Тим часом, Генеральна прокуратура України оголосила підозру бойовику, який командував артилерійським підрозділом у так званому “6-у окремому мотострілецькому козачому полку ім. М. Платова “ЛНР”. Вбивці мирного українського населення загрожує довічне ув’язнення.

Під час досудового розслідування встановлено, що бойовик за попередньою змовою з керівниками терористичної організації “ЛНР”, представниками влади та Збройних Сил РФ протягом січня-серпня 2015 року організував та здійснив проведення артилерійських обстрілів по території Попасної та Попаснянського району Луганщини.

Унаслідок злочинних дій загинуло 20 цивільних, ще 21 отримали поранення, пошкоджено та зруйновано 62 будівель.

Зловмисника звинувачують за ч. 2,3 ст.258 (терористичний акт), ч.2 ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. За скоєння вказаних злочинів передбачений максимальний строк покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру