Завершився літній блок зйомок фільму “Пекельна хоругва” – за сценарієм уманського казкаря Сашка Лірника

Дата: 23.06.2018
Автор:

 Завершився блок зйомок весна-літо дитячої казки «Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво», – повідомляють у Держкіно України.

Цей проект став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер фільму – Михайло Костров, продюсер – Євген Д’яченко. Сценарій картини написаний одним із найвідоміших казкарів України Сашком Лірником (Олександром Власюком) з Умані, за мотивами його ж твору «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

Сума державної фінансової підтримки фільму є 100% і становить 32 млн грн.

Химерна казка наповнена українським народним гумором та козацькою героїкою, фантастичними героями та несподіваними персонажами і закорінена в український фольклор та народну міфологію й вірування.

Козацький рід існує на світі доти, доки в ньому народжуються козаки-лицарі, які захищають свою землю від ворогів-нападників. А козакам, які поклали свої голови в бою, прощаються всі гріхи. Розлючений цим Чорт укладає парі зі Святим Петром, що зможе полонити і утримати до Різдва найкращого і найхоробрішого козака Семена. Так, Чорт отримає можливість знищити весь козацький рід на землі. Але на відважного козака не діють чари і його неможливо залякати чи купити…

Картина призначена для сімейного перегляду. Завершення виробництва заплановане на кінець 2018 року.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру