Українець перебрався у США. щоб підготуватись до польоту на Марс

Дата: 18.06.2018
Автор:
Експедицію планують організатори нідерландського проекту “Mars One”.

Сергій Якимов із Житомира входить до сотні претендентів, які можуть стати першими жителями Марсу. Щоб бути ближчим до мети і підготуватися до поїздки, хлопець рік тому переїхав у Лос-Анджелес.

“Із дитинства мріяв бути космонавтом. – розповідає Сергій Якимов. – У 2013 році заповнив анкету і записав відео, чому хочу поїхати на Марс. Пройшов медкомісію і співбесіду. Окрім мене участь у відборі брали ще 200 тисяч учасників. Зараз залишилися лише сто. Чекаємо на останній етап відбору, який пройде у Голандії. Там перевірять фізичну форму і психологічний стан. Будемо групами жити у моделі марсіанської бази. Організатори оцінюватимуть роботу в команді, чи готові постійно бачити одних і тих самих людей, вирішувати конфлікти”.

Організатори визначать 24 переселенців, яких відправлять на Марс. Вони пройдуть десятирічне навчання. Вчитимуться вирощувати рослини, добувати кисень і воду, надавати медичну допомогу, ремонтувати і розбиратися в компютерному обладнанні.

“Я готовий до того, що це дорога в одну сторону. Космічні кораблі можуть доправити людей на Марс. Але не мають технічної можливості забрати їх назад. Поки її знайдуть, організм пристосується до невагомості. М’язи атрофуються. В умовах гравітації людина буде надто кволою і слабкою”, – каже українець.

“Друзі розповіли про лотерею “Зелена карта”. Подав заявку і виграв з першого разу. Підрахував, що на переїзд потрібно близько 5 тисяч доларів. Гроші позичав у знайомих. Перший час жив у друзів, які також беруть участь у програмі. Вони допомогли знайти житло і роботу. Спочатку був водієм, потім відповідальним за прийом металу, інженером з охорони праці. Зараз підвищили до аерокосмічного інженера”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру