До зйомок фільму “Захар Беркут” приєднався Голлівуд

Дата: 14.06.2018
Автор:

До української знімальної команди історичного екшена “Захар Беркут” приєдналися голлівудські колеги. Разом із режисером Ахтемом Сеітаблаєвим над стрічкою працюватиме Джон Вінн. Продюсерами фільму з американської сторони будуть Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз.

За словами Ахтема Сеітаблаєва, у сценарії стрічки зберегли всі основні меседжі, закладені класиком у творі: ідеї громадянського суспільства, єднання, самовідданості та чесності.

“Співпраця з американськими партнерами – це, в першу чергу, наш шанс розповісти всьому світу цю неймовірну героїчну історію Івана Франка, показати далеко за межами країни красу українських Карпат, дати можливість більше дізнатися про нашу історію, давні традиції, познайомитися з культурою, побутом, почути справжню українську музику, “інфікувати” не тільки українського, але й західного глядача нашою країною”, – зазначає режисер фільму.

Американський продюсер фільму Джефф Райс розповів, що він був дуже вражений, вперше прочитавши сценарій фільму.

“Чому я про це ніколи не чув? Адже це просто неймовірна історія! Я вірю, що у цього проекту великий міжнародний потенціал, оскільки історія маленької української громади, яка бореться проти наймогутнішої армії світу за свою свободу та незалежність, зрозуміла кожному з нас, і неодмінно знайде відгук в серцях глядачів по всьому світу”, – сказав він.

У творчому доробку Джеффа Райса налічується понад 90 проектів, зокрема фільми “План втечі” з Арнольдом Шварценеггером та Сільвестром Сталлоне, “Вцілілий” за участю Марка Волберга, “Два стволи” з Дензелем Вашингтоном і Марком Волбергом.

Його колега Раджа Коллінз продюсував стрічки “Реальні спогади міжнародного вбивці”, “Прискорення” та інші. А режисер і продюсер Джон Вінн працював на знімальному майданчику з таким видатним режисером як Гільєрмо дель Торо та компанією Marvel.

Зйомки історичного екшену “Захар Беркут” за підтримки Держкіно розпочнуться у середині червня у Карпатах. Повний акторський склад фільму оголосять незабаром. Прем’єра стрічки запланована на 2019 рік.

Нагадаємо, стрічка українського режисера Романа Бондарчука “Вулкан” увійшла у програму Мюнхенського міжнародного фестивалю. Світова прем’єра фільму відбудеться 1-го липня на Міжнародному кінофестивалю у Карлових-Варах. Також українсько-італійський фільм “ІЗІ” здобув “Приз глядацьких симпатій” на Lighthouse International Film Festival.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру