Антін Мухарський: “Ми – анархісти по своїй суті, а Росія – “мортальне царство”, де живуть міфами”

Дата: 12.06.2018
Автор:

Шоумен та письменник Антін Мухарський приїха до рідного Києва з острівного грецького міста, де провів декілька місяців. Він пише автобіографічний роман «Ай ем нот раша», у якому з’ясовує: чим українці відрізняються від росіян, у чому наша сутність.

Про це Мухарський розповів у інтерв’ю 24tv.ua.

«Основна відмінність у тому, що росіяни ходять строєм, а українці строєм ходити не люблять. Ми крайні індивідуалісти, анархісти по суті своїй, хоч для держави це інколи погано. На жаль, ще не навчились будувати державу. Тільки вчимося, і це нормально. А Росія – «мортальне царство», де люди звикли жити міфами минулого замість того, щоб будувати сьогодення і зазирати в майбуття», – зазначив Мухарський.

Повідомляється, що над романом письменник працює по 6-7 годин кожного дня. Він описує подорож до Едінбурга у 1996 році, але основна концепція – пошук в собі українця. Видати книгу планує у вересні цього року.

У телеефірі “Прямого” митець також поділився враженнями від повернення на Батьківщину і планами на майбутнє.

- Що відчули, коли приїхали в Україну знову?

Нові барви. Зараз найкращий час для Києва, коли все буяє. Ми поїхали в заміський будинок, де я заново відчув ті запахи, за якими скучив: квіту півоній, наприклад, запах жасмину і росяної вечірньої трави. Я відчув, як співають птахи, яких немає ні в Туреччині, ні в Іспанії. Ця земля настільки сповнена життям і енергіями, і запахами, і буянням, що я знову в неї закохався. Ми не вміємо цінувати те, що маємо. І в нас більша Європа, ніж в тій же Греції. Я повернуся ще сюди жити.

Ми були у невеликому містечку Еретрія, що розташоване на острові. Це сільська місцевість, де майже нікого нема. Жили у приватному будинку. Провели там невеличкий час у зимовий період. Ми виїжджали і в Афіни і розуміли, що у Києві чистіше, звісно. Київ – більше Європа, ніж Європа.

- Далі поїдете в Європу?

Ні. В Америку чи Канаду. З 29 червня починаються гастролі Америкою: із західного узбережжя Лос-Анджелеса і Сан-Франциско, потім Чикаго, Нью-Йорк, Філадельфія, Торонто і Вашингтон. Буде 8 виступів.

Виступатиму і як “Орест Лютий”, і як Антін Мухарський. Спочатку будуть коротенькі літературні читання Мухарського, а потім концерт “Ореста Лютого”.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру