Київ готується зустрічати фінал Ліги Чемпіонів УЄФА-2018

Дата: 22.05.2018
Автор:

Головні події фіналу Ліги чемпіонів-2018 розпочинаються 24 травня, також вперше працюватимуть дві великі локації для трансляції фінального матчу. 

Зовсім скоро столиця України прийматиме одразу два фінали Ліги чемпіонів УЄФА - найавторитетнішого футбольного турніру серед клубів. Так, фінальний матч Ліги чемпіонів серед чоловіків відбудеться 26 травня о 21.45 на НСК «Олімпійський». У ньому за кубок боротимуться ФК «Ліверпуль» та ФК «Реал Мадрид». А у фіналі Ліги чемпіонів серед жінок, який пройде 24 травня о 19.00 на стадіоні ім. Валерія Лобановського, зустрінуться ФК «Вольсбург» та ФК «Ліон».

Як Київ зустрічатиме гостей міста, де можна буде дивитися онлайн-трансляцію та скількир очікується вболівальників – розповідає УНІАН.

Обмеження руху в центрі Києва

У Києві 1,5-кілометрова зона навколо Національного спортивного комплексу «Олімпійський» з вечора 25 травня до ранку 27 травня буде пішохідною.Зокрема, обмеження діятимуть на бульварі Лесі Українки, вулицях Володимирська, Богдана Хмельницького, Коновальця. Також, з 12 травня обмежено проїзд вулицею Хрещатик і діятиме обмеження до 31 травня.

У ФФУ киянам рекомендують у день матчу залишити власні транспортні засоби вдома, бо містом буде проїхати важко, оскільки практично весь центр буде перекритий.

Цікаво, що до охорони правопорядку під час заходів буде залучено і поліцейських Великобританії.

Як Київ зустрічатиме гостей фіналу Ліги чемпіонів-2018

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» готовий прийняти 100 чартерних рейсів і 20 тис. вболівальників, які прилетять в аеропорт у день матчу і будуть розлітатися вночі після матчу. Зустрічати вболівальників в “Борисполі” поліція і прикордонники будуть з обличчями, розмальованими в прапори двох команд.

Щоб уникнути конфліктів між фанами команд-фіналістів, їх розведуть по двох терміналах аеропорту. Для цього аеропорт відкриває термінал «Б», який у повсякденному житті не використовується.  Так, з терміналу «Б» автобуси-шатли забиратимуть фанів іспанської команди «Реал-Мадрид», з терміналу «Д» – британського «Ліверпуля». На стадіон «Олімпійський» вболівальники команд-фіналістів заходитимуть з двох різних сторін, що також дозолить уникнути зіткнень. Транспорт Києва та безкоштовний проїзд Загалом, Київ готовий прийняти 34 тис. заявлених вболівальників на фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА.

В столиці працюватиме система combi ticket для тих, в кого є білет на матч, як на чоловічий фінал, так і на жіночий. Це означає, що власники квитків на фінал матимуть право безкоштовного проїзду в комунальному транспорті міста. Для чоловічого фіналу – 26 та 27 травня до 12.00. Для жіночого – у четвер та п’ятницю до 12.00. Маршрутки у систему combi ticket не входять. Також це означає, що волонтери, представники медіа, співробітники стадіону, які пройшли акредитацію, можуть відсьогодні і до неділі користуватися всім міським муніципальним транспортом безкоштовно на підставі акредитації. Київ готується зустрічати фінал Ліги Чемпіонів-2018 / фото УНІАН УЄФА буде компенсувати місту витрати – 100 тисяч євро за такі перевезення. В день фінального матчу комунальний транспорт працюватиме на 3 години довше.

Фан-зони в Києві та локації, де транслюватимуть фінал

Фан-зона команди вболівальників британського «Ліверпуля» буде розміщена поблизу парку ім. Тараса Шевченка, а іспанського «Реала» – біля палацу «Україна».

Передбачено трансфер уболівальників з міжнародного аеропорту «Бориспіль» автобусами, які доставлятимуть їх до місць розміщення та фан-зон. На території фан-зон будуть присутні представники консульських служб на випадок, якщо виникнуть якісь екстрені питання. Окрім фан-зон для фанатів команд-фіналістів, у Києві 26 травня працюватимуть дві великі локації для трансляції фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА, який проходитиме на НСК «Олімпійський».

Одна з локацій буде безкоштовною – на Контрактовій площі, на іншу – на Співочому полі – можна буде потрапити, придбавши квиток. Місця трансляцій погоджені з УЄФА. Розваги перед фіналом Головні події фіналу Ліги чемпіонів-2018 розпочинаються 24 травня. Зокрема, об 11.00 відбудеться відкриття Фестивалю чемпіонів на Хрещатику. Тут працюватимуть як футбольні майданчики, фан-зони, так і концертний майданчик. На Хрещатику працюватиме концертний майданчик.

На футбольних майданчиках пройдуть зокрема, матчі спеціальної програми доступу до футболу: це і команди футболістів з особливими потребами, дитячі команди, а також буде відбуватися світовий чемпіонат серед безхатченків. Зона Фестивалю чемпіонів працюватиме щодня до 23.00, за виключенням суботи, 26 травня, – у цей день закриття відбудеться о 20.00, оскільки розпочнеться фінальний матч Ліги чемпіонів УЄФА на НСК «Олімпійський». 24 травня на Софійській площі встановлять 20-метрову копію Кубку Ліги чемпіонів.

Інформація і фото – УНІАН

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру