УПА в Черкасах: Василь Шкляр презентував роман “Троща” у рамках книжкового фестивалю

Дата: 21.04.2018
Автор:

2о квітня у рамках книжкового фестивалю в Черкасах відбулася вже чергова презентація історичного роману Василя Шкляра «Троща». Зала міського будинку культури ім.І.Кулика була переповнена – частина бажаючих послухати «батька українського бестселера» стояла навіть у проходах.

“Я довго шукав для роману таку історію, яка б була характерна для Західної України тих часів. Читав літературу, багато спілкувався з воїнами УПА. Я знайшов драматичну історію на річці Стрипа на Тернопільщині. Наших хлопців-підпільників оточили, і тоді вони дали нападникам триденний бій. Головний герой мого роману Місяць виходить з пастки і присягається знайти зрадника, знешкодити його, бо саме через запроданця загинули найкращі люди…”

Зрештою, повстанець потрапляє до радянських концтаборі, проводить там 25 років, а після повернення в Україну одного разу раптом бачить на цвинтарі пам’ятник своєму колишньому побратимові, який зовсім нещодавно помер, хоча ще 1947 року він начебто загинув… Що це було – імітація? Інтрига цікавого сюжету утримується для читача до самого завершення роману.

Сам Василь Шкляр під час презентації відзначив, що теми дружби, любові, боротьби і зради, підняті у книзі, актуальні й досі – в часі новітньої боротьби проти одвічних ворогів України. Черкащани підтримали його не тільки оплесками, а й тим, що розхапали книги як гарячі… ні, не пиріжки – як патрони інформаційної зброї…

Ярослав ЗВЕНИГОРА, фото Марини ПУСТОВГАР

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру