Національний чемпіонат Іспанії з картингу очолив… восьмирічний гонщик з України

Дата: 20.03.2018
Автор:

 

З дитячого хобі – у професійний спорт. Восьмирічний киянин Олександр Бондарев лідирує у Національному чемпіонаті Іспанії у складі однієї з тамтешніх професійних команд.

На картодромі у Валенсії він виборов першість серед 25 пілотів, а нині юний картингіст вже готується до перегонів у Мадриді. Загалом у спортсмена лише цьогоріч заплановано 25 змагань, повідомляє 5.ua.

Захоплений мультиплікаційним героєм Маквіном із “Тачок”, Сашко з трьох років мріє стати професійним гонщиком.

“Ось моя колекція. І не гоночні теж є, і монстер-треки якісь з “Тачок”. У дитинстві дивився один мультик – про Маквіна. Він був у дуже хорошій команді й був добрим. І я, виходить, теж став добрим і я у хорошій команді. Майже завжди виграю”, – каже картингіст Олександр Бондарев.

У віці п’яти років батьки вперше привели Сашка на картодром. Невдовзі хлопчик почав брати участь у всеукраїнських змаганнях.

“Він завоював свій перший кубок, друге місце він взяв на Кубку України, отримав цю кришталеву вазу, яку навіть не міг підняти. Вона дуже важка”, – каже тато Сашка, Аркадій Бондарев.

У дошкільному віці хлопець став трикратним чемпіоном України. Коли у дитячій довелося робити стелаж для нагород, батьки зрозуміли: хобі переросло у професійний спорт. Торік Сашко почав їздити на змагання до Європи.

“Португалія, Іспанія, Італія, Угорщина, Чехія, Австрія. Наприкінці минулого року потрапив у професійну іспанську команду. Тому його супроводження на місці організовує іспанська команда EKR kart racing. Це серйозна індустрія. І це вже не дитячі забавки, як вважалося нам спочатку”, – розповідає батько маленького чемпіона.

У хлопця є два своїх карти. Один в Україні, другий в Іспанії. Під час перегонів спортсмен на треку розвиває швидкість понад 100 кілометрів за годину. Наприкінці минулого року він виборов право брати участь у Чемпіонаті світу з картингу.

Український спортсмен також лідирує у Національному чемпіонаті Іспанії у складі однієї з тамтешніх професійних команд у своїй віковій категорії. На картодромі він виборов першість серед 25 пілотів. Батько вкотре передивляється відео перегонів і каже, що найцікавіше відбувається на останньому колі.

Днями юний картингіст вирушає до Мадрида. Загалом на рік у нього чверть сотні змагань. Ці подорожі тривають півроку. Та попри це, хлопчик від однокласників не відстає. Показує щоденник із високими балами й знову сідає за комп’ютерну гру. У віртуальному світі уявляє себе гонщиком “Формули-1″.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру