Провал російської спецоперації? Арештовані польські радикали, які намагалися підпалити угорський офіс на Закарпатті

Дата: 28.02.2018
Автор:

Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало поляків, підозрюваних у підпалі будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС. Відповідну інформацію підтвердив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, повідомляє Європейська правда.

Польська спецслужба затримала трьох осіб у зв’язку зі спробою підпалу спілки угорців на початку лютого. Затримання відбулися 21 та 22 лютого у співпраці з українською стороною.

Стосовно двох підозрюваних було прийняте рішення про тримісячний арешт, а за третім затриманим встановлено поліцейський нагляд.

“В рамках цієї справи Агентство внутрішньої безпеки розглядає різні мотиви у зв’язку з вчиненою в Україні спробою підпалу спілки угорців. Зокрема, відслідковуються міжнародні контакти підозрюваних” – розповів Жарин.

Раніше повідомлялося, що 4 лютого підпал намагалися скоїти двоє осіб: Адріан Марглевський (Adrian Marglewski) 01.04.1996 р.н., мешканець м. Краків та Томаш Рафал Шимков’як (Tomasz Rafal Szimkowiak). Польські ЗМІ також наводять ім’я третього затриманого польською спецслужбою – Міхал П.

Як відомо, 4 лютого зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі спілки угорців. Пізніше глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що спробу підпалу здійснили двоє громадян Польщі, члени праворадикальної організації “Фаланга”.

“Підпал офісу Товариства угорської культури (ТУКЗ) в Ужгороді був інспірований російськими спецслужбами – особисто в мене щодо цього немає жодних сумнівів”, – заявив голова Закарпатської ОДА. Москаль зазначив, що ФСБ неодноразово влаштовувало на Закарпатті провокації. Усі ці спецоперації, які мають на меті розхитати ситуацію на міжетнічному ґрунті й спровокувати на Закарпатті “донбаський” сценарій, були інспіровані безпосередньо ФСБ.

Очільник області заявив, що такі провокації під егідою російських спецслужб не матимуть жодних наслідків для добросусідських стосунків українців, угорців та представників інших національностей, що проживають на Закарпатті в мирі й злагоді.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру