Українські ЗРК “Печора” готові знищувати повітряні цілі навіть на висоті 25 кілометрів

Дата: 21.02.2018
Автор:

Завершилися випробування модернізованого ЗРК С-125М “Печора”, які першим вельми красномовно прокоментував на своїй сторінці в Facebook президент України Петро Порошенко.

У цьому році планується усі наявні на озброєнні ЗСУ комплекси С-125 відправити на модернізацію до рівня “Печора”.

Українська версія С-125 використовує керовану ракету 5В27Д-М2 з активною радіолокаційною головкою самонаведення, яка завдяки польоту по аеробалістичних траєкторії здатна вражати цілі на відстані до 40 км. А максимальна висота ураження цілей – 25 км.

При цьому, завдяки активній ДБН комплекс не тільки може проводити відстріл цілей за принципом “вистрілив і забув”, а й володіє високим показником захисту від перешкод, завдяки чому ймовірність ураження об’єкта не нижче 0,9.

Таким чином, українська модернізація даних ЗРК є на сьогоднішній день найбільш ефективним варіантом з усіх наявних, згідно з підсумковими ТТХ.

Крім того, С -125 володіє радіолокаційної системою виявлення FCR-125, здатної в автономному режимі проводити виявлення, розпізнавання, супровід і наведення ракет на ціль. При супроводі однієї цілі, на неї може бути наведено одна або ж водночас дві ракети, що забезпечує ураження ворога.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру