Фільм “Кіборги” став лідером вітчизняного кінопрокату

Дата: 14.02.2018
Автор:

Фільм “Кіборги” за час прокату подивилась рекордна кількість глядачів за всю історію кіно незалежної України. Про це повідомив на брифінгу очільник Держкіно Пилип Іллєнко.

“Абсолютним рекордсменом, не тільки цього сезону, а й усього українського кінопрокату періоду незалежності, став на нашому кіноринку фільм “Кіборги”. На сьогодні його вже побачили 310 тисяч 569 глядачів. Стрічка зібрала 22 мільйони 685 тисяч 322 гривні”, – розповів Іллєнко.

А минула осінь – перший повноцінний сезон для українського кіно в прокаті за часи незалежності. Кілька разів з’являлися лідери прокату. Перший рекорд був у фільму “DZIDZIO Контрабас”. Його, до речі, створювали без державної підтримки. Потім гарні збори були у фільмів “Сторожова застава” та “Червоний”.

“Кіборги” за жанром – військова драма, яка висвітлює події оборони Донецького аеропорту. Стрічка вийшла у прокат 7 грудня 2017 року. А за ініціативи знімальної групи, 5 гривень з кожного квитка йшли на допомогу сім’ям загиблих у ДАП.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко вручив орден “За заслуги” ІІІ ступеня режисеру-постановнику фільму “Кіборги” Ахтему Сеїтаблаєву.

Варто нагадати, прокат фільму ще триває. Зокрема у столичному кінотеатрі “Жовтень”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру