У Києві відкрили пам’ятник Героям Крут

Дата: 31.01.2018
Автор:

Активісти «Національного корпусу» відкрили пам’ятник Героям Крут навпроти Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана на Львівській площі у Києві в понеділок ввечері.

За домовленістю з районною адміністрацією Шевченківського району міста Києва на Львівській площі встановлено пам’ятник Героям Крут у вигляді кам’яного хреста з викарбуваними датами бою. Пам’ятник буде передано на баланс райадміністрації.  Відкриття пам’ятника відбулося в рамках проекту «Пам’ять нації».

Перед урочистим відкриттям пам’ятника кількасот людей зі смолоскипами пройшли ходою від станції метро «Золоті ворота» до Львівської площі. Серед учасників ходи – представники Національного корпусу, Національної дружини, ВО «Свобода», інші небайдужі.

Як розповів речник “Нацкорпусу” Роман Чернишев, місце розташування пам’ятника Героям Крут обрано невипадково.

«У нас ідеологічний відділ провів роботу, дізнався з архіву, звідки саме виходили крутяни на бій, саме київська частина. З’ясувалося, що цей навчальний корпус був в районі Львівської площі, не знаю, чи так вона називалася тоді», – зазначив Чернишев.

За його словами, пам’ятник виготовлений у рамках проекту «Пам’ять нації», завдяки якому по всій Україні уже встановлено кількасот хрестів на місці поховань героїв.

Точну вартість пам’ятника Чернишов не уточнив, наголошуючи, що він з каменю, а тому «не дуже дорогий і виготовлений за рахунок спонсорських та меценатських грошей».

Участь у відкритті пам’ятника взяв письменник Василь Шкляр, який поіменно згадав хлопців, котрі пішли на священний бій і не повернулися.

“Досі точиться дискусія, чи не марною була та кров, мовляв, дітей послали на смерть наші високі чиновники, багато в чому схожі й на сьогоднішніх. Але правильно сказав великий поет-націоналіст Євген Маланюк, що ні, жодна крапля крові не буває марною, якщо вона пролита за Батьківщину. Крути – це були уродини нової української людини», – зазначив Шкляр.

www.umoloda.kiev.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру