На плацу Косого капоніра Київської фортеці прийняли присягу 600 “національних дружинників”

Дата: 29.01.2018
Автор:
У столиці на території Косого капоніра Київської фортеці партія “Національний корпус” влаштувала присягу представників “Національних дружин”.

Про це повідомляє “Громадське радіо“.

 За словами речника політичної партії “Національний корпус” Романа Чернишова, дружини діють в Україні уже рік, проте присягу прийняли 600 учасників вперше.

“Це присяга на вірність і служіння українському народу у якості активного дієвого громадянина, члена ГО “Національні дружини”, – пояснив Чернишов.

Він також зазначив, що ці люди працюють в рамках громадської організації.

“Фактично це частина азовського руху. Це добровільне об’єднання по підтриманню порядку на вулицях, патрулювання вулиць, протидії алко- та наркопритонам і взагалі для допомоги там, де державні органи або не можуть, або не хочуть допомагати українській громаді”, – розповів речник Нацкорпусу.

Він наголосив, що “Національні дружини” не мають зброї і не є поліцейським, чи військовим об’єданням, проте співпрацюють із поліцією.

“Хочу запевнити, що з поліцією у дружин є дуже добрий контакт і співпраця. Ви розумієте, вони (нацдружини) не мають права вимагати документи. Громадський арешт мають право робити, якщо є якийсь злочин, але превентивні заходи робити не можуть, у них немає зброї, і якщо є така вимога, то наші хлопці викликають поліцію і діють разом із ними”, – розповів Чернишов.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру