Битва під Крутами: як українці відзначатимуть її 100-річчя

Дата: 27.01.2018
Автор:

Цього року українці відзначають 100-річчя бою під Крутами. У 1918 році на залізничній станції, що на Чернігівщині, українські студенти зупинили на кілька днів наступ більшовицької армії на Київ.

В Українському інституті нацпам’яті розповіли, як 27-29 січня в Україні будуть вшановувати пам’ять 300 загиблих студентів.

27 січня у Києві відбудеться творча зустріч із знімальною групою та перегляд кінофільму “Кіборги”. Дійство відбуватиметься у кінотеатрі “Україна”, однак потрапити туди можна лише за запрошеннями.

Усі офіційні заходи безпосередньо у Крутах проведуть у неділю, 28 січня. Туди поїдуть “Потягом єднання” курсанти Київського військового ліцею імені Івана Богуна та інші учасники заходів. Потяг відправиться зі станції “Київ-Пасажирський” о 8:20. В “Укрзалізниці” оголосили, що забезпечать роботу спецрейсу.

О 12:00 у Крутах почнеться церемонія вшанування пам’яті Героїв Крут. Туди обіцяє приїхати Президент України Петро Порошенко. Також анонсують церемонію вручення Державних прапорів з пам’ятними стрічками.  Після завершення церемонії учасників чекає обід у польових умовах. А о 15:00 “Потяг єднання” поїде назад до Києва.

29 січня у Крутах о 12:00 почнеться поминальна літія в пам’ять про загиблих, а після цього – урочисте проходження військовослужбовців та ліцеїстівмітинг та патріотичний концерт. Приїхати туди можуть всі охочі.

У Києві ж цього дня на заводі Арсенал відтворять бій військ Української Народної Республіки проти більшовиків – події, які відбувались там наприкінці січня 1918 року (збір о 18:30 на станції метро Арсенальна, вхід вільний).

О 19:00 у столичному театрі Франка відбудеться прем’єра вистави “Балада про Крути” (вхід за запрошеннями).

У столиці з нагоди 100-річчя бою під Крутами Інститут національної пам’яті розмістив спеціальну соціальну рекламу. На білбордах містяться написи “Перші кіборги” та “Крути”.

“Український інтерес”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру