В Австралії став популярним камерний концерт “Погані сусіди”, присвячений вторгненню окупантів в Україну

Дата: 24.01.2018
Автор:

"Валторна передає відчуття війни надзвичайно добре", - говорить композитор, яка живе в Австралії, але своє серце лишила в Україні...

Український композитор Катерина Ліхута, яка зараз живе і працює в Австралії, представила на Зеленому континенті камерний концерт «Погані сусіди», присвячений російській агресії проти України. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на “Укрінформ”.

«Російська агресія проти України в 2014 році надзвичайно схвилювала мене… В Україні продовжують жити мої рідні. Я хотіла якось виплеснути свій гнів і саме так виникла ідея «Поганих сусідів», – говорить автор концерту, композитор Консерваторії Квінсленда Катерина Ліхута.
Вперше концерт був презентований в червні 2017 року на 49-му Міжнародному симпозіумі валторн в Бразилії, де твір прихильно сприйняла аудиторія. Головні партії виконали два провідних соліста австралійської Консерваторії Квінсленда Пітер Лафф і Ісолт Кларк. Їх валторни уособлювали боротьбу між Україною і Росією. Решта 4 валторни відтворювали фон війни.
«Валторна передає відчуття війни надзвичайно добре, а 6 валторн – ще краще! Він (концерт) створює загальне відчуття напруженості і тиску з моментами смутку і жалоби. В середині твору є повільний розділ, присвячений трагічній згадці про тих молодих українських солдатів, які загинули під час цієї війни. В цілому суть композиції – це боротьба за свободу і незалежність», – каже автор.
Австралійська публіка сприйняла «Поганих сусідів» не менше захоплено. У цьому році заплановано подальші презентації концерту в Аделаїді і Перті. Проект отримав фінансову підтримку від Австралійської ради мистецтв, а організаційну – від Квінслендської консерваторії.
Візитною карткою професійної музичної творчості Катерини Ліхути є використання в творчості елементів українських мелодій. Крім того, композитор завжди виступає на сцені в вишиванці. «У своїй музиці я завжди намагаюся передати своє українське коріння, щоб більше людей в моїй професійній сфері ознайомилися з українською музикою через мене», – говорить автор

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру